Houd de luchtkwaliteit op peil

Een airco houdt het huis heerlijk koel tijdens de steeds warmere zomerdagen. Het is echter wel essentieel dat het systeem goed onderhouden wordt, anders kan het schadelijk zijn voor de gezondheid. Net als met een ventilatiesysteem kunnen de filters vuil worden waardoor de luchtkwaliteit minder wordt.

Het is aan te bevelen om de airco eens per twee jaar grondig te laten controleren en schoon te maken. Alleen een STEK (Stichting Emissiepreventie Koudetechniek) specialist is bevoegd om dit te doen. Zo worden de emissies van koudemiddelen in de airco tot een minimum beperkt.

Achterstallig onderhoud

Het niet periodiek onderhouden heeft met name invloed op het rendement van de airco. Ondanks dat een airco een gesloten systeem is, zorgt verdamping ervoor dat de koelvloeistof na verloop van tijd afneemt. Daarnaast dient de airco ook gevacumeerd te worden, wat in feite een grondige schoonmaak is.

 
Een onderhoudsplanning

Een onderhoudsplanning kan helpen om een preventieve manier van onderhoud te plegen. Met een planning wordt de huiseigenaar tijdig geattendeerd op toekomstig onderhoud en worden hoge reparatiekosten voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *