Het affiche van de woning

De gevel bepaalt het aanzicht van de woning en is tegelijkertijd het schild. Door de blootstelling aan weersinvloeden kan het na verloop van tijd ernstige gebreken vertonen zoals slechte voegen, vochtdoorslag of scheuren. Dit geeft de woning een slordige uitstraling, lagere waarde en maakt het minder comfortabel.

Door periodiek onderhoud wordt voorkomen dat er vuil in de voegen blijft staan en ze brokkelig worden. Bij brokkelige voegen dient de voeg uitgehakt te worden en de gevel opnieuw gevoegd te worden. Vaak is ook de algehele constructie van de woning een oorzaak van een slechte gevel.

Achterstallig onderhoud

De voornaamste functionaliteit van de gevel is het beschermen van de woning. Door verschillende oorzaken kan deze functionaliteit verminderen, waardoor er lekkages, schimmels en doorslaande muren kunnen ontstaan. Dit heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van wonen.

Een onderhoudsplanning

Een onderhoudsplanning kan helpen om een preventieve manier van onderhoud te plegen. Met een planning wordt de huiseigenaar tijdig geattendeerd op toekomstig onderhoud en worden hoge reparatiekosten voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *