Een bloeiende tuin

Een mooie tuin hebben is één, een mooie tuin behouden is een tweede. Het onderhoud aan de tuin is voor veel mensen een hobby, andere hebben er een hekel aan. Met name voor een tuin is periodiek onderhoud belangrijk, het overslaan zorgt al snel voor een slordige uitstraling.

Een tuin heeft ten minste twee keer per jaar onderhoud nodig, in het voor- en najaar. In het voorjaar is het zaak om de tuin te bemesten en te verticuteren. In het najaar bestaan de taken uit het snoeien en onkruidvrij maken van de tuin. Kleinere taken horen ook bij het onderhoud, zoals het maaien van het gras.

Achterstallig onderhoud

Het niet periodiek onderhouden van de tuin zorgt ervoor dat de tuin ernstig verwilderd en vol raakt met onkruid. Hoewel sommige mensen ervan houden, geeft het voor de meerderheid een slordige uitstraling. De uitstraling van de tuin straalt af op de woning en heeft daarom een grote invloed op de woningwaarde.

Een onderhoudsplanning

Een onderhoudsplanning kan helpen om een preventieve manier van onderhoud te plegen. Met een planning wordt de huiseigenaar tijdig geattendeerd op toekomstig onderhoud en worden hoge reparatiekosten voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *