Een eigen huis bouwen!

U heeft het vast wel eens overwogen, in plaats van een al bestaand huis te kopen uw eigen huis bouwen. Het heeft vele voordelen, maar ook zeker enkele nadelen. Een eigen huis bouwen is namelijk een hele investering, er gaat ontzettend veel tijd en geld in zitten. Ook leert de ervaring ons dat er altijd onvoorziene problemen opspelen en het vrijwel altijd tegenvalt. Maar, het geeft ook een ultieme voldoening om in een huis te wonen dat door uzelf gebouwd is!

1 – Ultieme gevoel van vrijheid

Bouwt u een eigen huis, dan bent u er van verzekerd dat het volledig aan uw wensen kan voldoen. Besluit je om in een koop- of huurhuis te gaan wonen, is het onmogelijk om bepaalde aspecten van de woning aan te passen. U bepaalt hoe groot elke ruimte wordt, van grote ramen voor veel lichtinval tot een luxueus ligbad in uw badkamer.

2 – Geen verbouwingen

Het kopen van een al bestaande woning betekent niet dat er niet geklust hoeft te worden! In vrijwel alle gevallen dient er veel te gebeuren aan een huis en is deze niet direct instapklaar. Een huis kan namelijk flink verouderd zijn, een onlogische indeling hebben of een foeilelijke keuken hebben. Deze renovatieklussen bespaart u zich als u een eigen huis bouwt!

3 – Aangepast aan de hedendaagse woningeisen

Als u een eigen huis bouwt, kunt u alle hedendaagse eisen voor woningen meenemen. U kunt gebruik maken van de nieuwste technieken die op de markt verkrijgbaar zijn. Mede gezien de duurzame trend van passief bouwen kunt u een woning maken die bijvoorbeeld volledig energieneutraal is. U bespaart hierdoor enorm op de vaste lasten van de woning!

4 – De ultieme voldoening

Een eigen huis bouwen is als je kind zien opgroeien. De eerste schop in de grond zal door u gezet worden en elke stap zal u bijwonen. Door dit gehele proces zal het woonhuis na het project echt aanvoelen als uw droomhuis! De oplevering is een magisch moment. Weken, maanden of jarenlang ploeteren en toewerken naar die oplevering. Vanaf dat moment zal u optimaal kunnen genieten van uw woning.

5 – Financiële haalbaarheid

Indien u het slim aanpakt, kan uw droomhuis tegen een prijs gebouwd worden die vele malen lager ligt dan wanneer u een soortgelijke woning zou kopen. Daarnaast is een nieuwbouwwoning met alle recente vormen van wooncomfort heel makkelijk te verkopen.

Wat denkt u? Zou u overwegen om een eigen huis te bouwen? Zo ja, vertel ons erover! Zo nee, wat houdt u tegen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *