Hoeveel BTW op schilderwerk!?

U heeft vast wel eens van mensen gehoord dat er verschillende BTW tarieven gelden op het laten uitvoeren van schilderwerk aan woningen. Maar waar ligt dat precies aan? En kom jij ook in aanmerking voor het verlaagde BTW tarief? Dat leest u in dit bericht.

6% BTW in plaats van 21%

Voor heel veel huishoudens geldt een BTW tarief van 6%, een laag BTW tarief dus! Dit verschil in BTW tarief heeft een behoorlijke invloed op de uiteindelijke totaalprijs van het schilderwerk. Het lage BTW tarief geldt sinds 2009 en is permanent. Dit lage tarief is geldig voor alle werkzaamheden die met het schilderwerk te maken hebben, zoals:

  • het voorbereiden van het schilderwerk, zoals het schoonmaken en ontvetten van de ondergrond;
  • de voorbehandeling, zoals het aanbrengen van voorstrijkmiddelen en grondverf;
  • binnen- en buitenschilderwerk;
  • de arbeidsuren en de materialen.

Wie kan hiervan gebruik maken?

Het lage BTW tarief is voor bijna iedereen geldig. De enige verplichting die hieraan gesteld wordt is de leeftijd van de woning. Is de woning ouder dan twee jaar, dan kan men het schilderwerk tegen een laag BTW tarief laten uitvoeren. Indien uw woning jonger is dan twee jaar, dan kunt u hier geen gebruik van maken.

Hoeveel scheelt het qua prijs?

Het lagere BTW tarief scheelt behoorlijk in de prijs en maakt het schilderwerk dus echt aantrekkelijker. Stel u voor dat uw woning een flinke onderhoudsbeurt nodig heeft van ongeveer €1500, dan betaalt u als uw woning ouder is dan twee jaar ‘slechts’ €90 aan belasting. In tegenstelling tot wanneer uw woning jonger is dan twee jaar, dan is het bedrag dat u aan belasting betaald €315.

Wist u dat periodiek onderhoud met ons onderhoudsboekje uiteindelijk altijd goedkoper is dan eenmalig onderhoud?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *