Leven in een containerwoning

Een huis gebouwd uit zeecontainers welke samen een heuse containerwoning vormen, kun je je dat voorstellen? Over de gehele wereld hebben enkele creatievelingen dit gedaan, met een mooi resultaat! De beweegredenen om voor een dergelijke constructie te kiezen zijn duidelijk, het is goedkoop, makkelijk en voor een leek te bouwen.

De kosten van een containerwoning

Om de totale kosten van een containerwoning te bepalen, moeten we eerst weten wat een zeecontainer kost. Zeecontainers zijn te verkrijgen voor een prijs tussen de €2.000,- en €3.000,-. Uiteraard gelden op containers staffelkortingen (hoe meer, hoe goedkoper) en heeft de onderhoudsstaat van de container een invloed op de prijs. Containers zijn in alle afmetingen te verkrijgen. Een woning kan al gebouwd worden vanuit één zeecontainer. Al met al is de prijs van de constructie dus een enorm voordeel om te kiezen voor een huis van containers.

De voordelen van een containerwoning

Een belangrijk voordeel van een dergelijke woning is de modulaire opbouw. Een woningeigenaar kan zelf kiezen hoe groot de woning wordt en er wordt gebruik gemaakt van rechte contouren. Een woning van containers is een creatieve oplossing voor mensen die ‘iets anders’ willen voor een betaalbare prijs. Een ander groot voordeel is dat een woning kan ‘meegroeien,’ dat betekent dat er na verloop van tijd meer containers toegevoegd kunnen worden om de woonoppervlakte te vergroten. Tot slot is een containerwoning vanuit ecologisch oogpunt een goede keuze, want je ‘recyclet’ als het ware gebruikte zeecontainers.

Hoe ziet een dergelijke woning eruit?

Ik kan me voorstellen dat je in eerste instantie geen beeld kunt voorstellen van een containerwoning. Een woning van containers kan het uiterlijk van een zeecontainer behouden. Echter zijn er ook vele andere bekledingsmanieren. De containers bekleden met hout geeft een exclusieve en warme uitstraling, terwijl ook zink en Trespa gebruikt kan worden. Hieronder vindt je enkele voorbeelden van containerwoningen.

Onderhoud van een containerwoning

Ook als je in een containerwoning leeft dien je onderhoud uit te voeren om prettig te blijven wonen. Wat dat betreft is een containerwoning exact hetzelfde als een huis. Ook voor containerwoningen kun je eenvoudig een onderhoudsplanning opstellen om hoge reparatiekosten te voorkomen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *