Een inbraakveilig huis

Inbrekers zijn door de jaren heen steeds meer geweld gaan gebruiken om woningen binnen te dringen en bewoners ervan te weerhouden de hulp van anderen in te schakelen. Dit kan voor zeer gevaarlijke situaties in huis zorgen! Niet alleen voor jezelf, maar bijvoorbeeld ook voor je kinderen en huisdieren. Beeld je eens in welke gevaarlijke situaties er in je woning kunnen ontstaan! Gelukkig bestaan er tegenwoordig verschillende hulpmiddelen die het beveiligen van woningen een stuk eenvoudiger maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van goede sloten, inbraakpreventiesystemen, enzovoorts. In dit artikel geven we je een aantal tips om je woning op de juiste wijze te beveiligen tegen inbrekers.

Tip 1: maak gebruik van de juiste sloten

Het op de juiste manier beveiligen van je woning begint bij het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren. Voor deuren is het raadzaam om voor driepuntsloten te kiezen, die logischerwijs op drie punten met de deurpost verbonden zijn. Dit maakt dit type sloten veiliger dan de tweepuntsloten die nu door veel mensen op woningdeuren gebruikt worden. Voor het beveiligen van je ramen kun je kiezen voor bijzetsloten, die worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het is van je raam afhankelijk welk type sloten het meest geschikt is.

Tip 2: installeer een inbraakbeveiligingssysteem in huis

Een inbraak voorkomen met goede sloten alleen is vaak niet voldoende om inbrekers buiten te houden. Om deze reden is het sterk aan te raden om een alarmsysteem in huis te installeren. Een slotenmaker kan je adviseren over de beveiligingscomponenten die op een dergelijk alarmsysteem kunnen worden aangesloten om je woning te beschermen tegen inbrekers. Denk aan beveiligingscomponenten als een bewegingssensor, magneetcontacten en een elektronische camera. Het is van verschillende aspecten afhankelijk welk type alarmsysteem het meest geschikt is voor de beveiliging van je woning.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *