Een onderhoudsplan voor een CV ketel maken

Als installateur levert u vakwerk, en u wil dat uw klant zo lang als mogelijk van dit vakwerk kan genieten. Bij het opleveren van een nieuwe CV ketel spreekt u met de klant over periodiek onderhoud. Het contact verwaterd, de waan van de dag regeert en het onderhoud wordt vergeten. Dit komt veel installatiebedrijven ongetwijfeld bekend voor. Door direct een onderhoudsplan te maken voor de CV ketel verzekert u uw bedrijf van toekomstige omzet en een klant die nog blijer is. Maar, hoe maak je zo’n onderhoudsplan?

De moeilijkheid van een onderhoudsplan

Veel van onze klanten worstelden met het maken van een onderhoudsplan voor een CV ketel. Waaraan moet zo’n onderhoudsplan voldoen? Hoe houd ik mijn klant van het onderhoudsplan op de hoogte? En hoe communiceer ik wat er precies bij een onderhoudsbeurt gedaan is? Zomaar een aantal vragen die bij installatiebedrijven spelen. Dat was voor ons de reden om een onderhoudsplatform te bouwen waarop vakmensen een onderhoudsplan kunnen maken. Maar eerst, wat zijn eigenlijk de voordelen van zo’n onderhoudsplan?

Waarom u een onderhoudsplan moet maken voor een CV ketel

De voornaamste reden om een onderhoudsplan voor een CV ketel te maken is duidelijk, het verlengt de levensduur en zorgt voor een optimale werking. Als installateur wilt u dat uw klant zo lang als mogelijk van de CV ketel kan genieten. De werking van een CV ketel neemt naarmate de tijd vordert af, waardoor er zelfs potentieel gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Door een onderhoudsplan te maken kunt u periodiek de CV ketel controleren.

Daarnaast stippelt een onderhoudsplan de toekomst uit. De toekomst van uw bedrijf, toekomstige omzet. Het gezegde “Regeren is vooruitzien” is ons allen wel bekend, en ook in het geval van een onderhoudsplan erg treffend. Hoe gedetailleerder het plan is, hoe groter de kans is dat het ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Een onderhoudsplan dat in een e-mail wordt medegedeeld is eigenlijk helemaal geen plan. Digitalisering in de bouwbranche zorgt ervoor dat het maken van een onderhoudsplan voor een CV ketel tegenwoordig een stuk makkelijker is.

Een platform voor planmatig onderhoud

Samen met vakmensen heeft Woonderhoud een platform gebouwd waarmee vakmensen planmatig het onderhoud kunnen inplannen. Op het platform kunt u als installatiebedrijf uw diensten, onderhoudsschema’s, onderhoudsplannen en verslagen van het onderhoud aanmaken en beheren. Daarnaast krijgt uw klant toegang tot het onderhoudsplan. Uw onderhoudsplan is een onderdeel in uw onderhoudsplanning, maar ook in de onderhoudsplanning van uw klant.

Door dit onderhoudsplatform verzekert u uw installatiebedrijf van toekomstige omzet en tevreden klanten. Planmatig onderhoud bouwt een structurele tussen u en uw klanten. Lees hier meer over het onderhoudsplatform.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *