Een passiefhuis (130m²) voor €38.000!

Bouwen is duur, dat weten we allemaal. Maar is dat wel zo? Een Frans architectenbureau heeft een woning gemaakt die gebruik maakt van passieve energie en slechts €38.000,- kost! Probeert u eens een inbeelding te maken van een passiefhuis die tegen zo’n lage prijs gemaakt kan worden. U beeldt zich vast een saaie en lelijke woning in, het tegendeel is echter waar! In deze blogpost zal dit huis toegelicht worden.

Geen kleine woning

Het passiefhuis wordt een “PopUp House” genoemd. De totale oppervlakte van het huis is 130m², al met al dus een behoorlijke woning voor zo’n klein bedrag. Het is een volwaardige woning met houten vloerstructuren van maximaal 14 meter lang. Op deze vloerstructuren worden vervolgens isolerende polystereenblokken geplaatst. De wanden bestaan net als de vloer uit deze polystereenblokken. De wanden hebben een waterdichte folie gekregen en een houten afwerking. De houten afwerking geeft het gebouw een luxe en exclusieve uitstraling.

De voordelen van deze woning

Het specifieke gebouw in dit verhaal, zoals weergegeven op de foto’s, is tegenwoordig een kantoor voor Multiple Studio. Dit is het architectenbureau dat het gebouw ontworpen heeft. Het gebouw is gebouwd volgens de passief bouwen methode, waardoor het zeer energie efficiënt is. De lage kosten maken het voor vrijwel iedereen die een woning wil kopen toegankelijk om een dergelijk gebouw te realiseren. Het succes van dit gebouw is aangeslagen in Frankrijk, inmiddels zijn er al tientallen soortgelijke gebouwen gebouwd.

Bekijk de video!


7 reacties

Voldoet deze woning aan Bouwbesluit 2012?

Het is mij eerlijk gezegd niet bekend of deze woning voldoet aan het Bouwbesluit van 2012. De woning is gebouwd in Frankrijk waar dus andere eisen gelden.

Ik ben op zoek naar een passief huis ongeveer 70 m2 en zou graag meer informatie ontvangen over ontwerp en bouw

Wat kost een passief woning in 2021 van 140 vierkante meter. Is er in Nederland ook een bouwbedrijf die dit doet?

Ik zou graag (zelf) een passiefhuis willen (laten) bouwen met sips panelen. Waar kan ik terecht?

Goedemorgen, in Nederland is er een stichting voor Passief Bouwen, ook zo genoemd “Passief Bouwen”. Aan deze stichting zijn partners verbonden die u op verschillende manieren verder kunnen helpen met uw vragen. Dat lijkt me een mooi startpunt! 🙂

k ben op zoek naar een passief huis ongeveer 70 m2 en zou graag meer informatie ontvangen over ontwerp en bouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *