Wat is een hybride CV ketel?

Wellicht heb je er wel eens van gehoord, een hybride CV ketel, maar hoe werkt zo’n verwarmingssysteem nou exact? Een hybride verwarmingssysteem is in ieder geval een stuk duurzamer dan een traditioneel systeem. Lees er in dit bericht meer over.

Wat is een hybride CV ketel?

Met een hybride systeem worden installaties bedoeld die gebruik maken van zowel fossiele brandstoffen als hernieuwbare energie. Het is een combinatie van twee verschillende technieken, voorbeelden hiervan zijn:

  • Een warmtepomp met CV ketel;
  • Een warmtepomp met CV ketel en Zonne-energie;
  • Ventilatielucht warmtepomp met CV ketel.

Vergelijk het met een hybride auto. Deze soort auto’s rijden naast benzine (schadelijk voor het milieu) ook op een accu (hernieuwbare energie). De combinatie hiervan zorgt ervoor dat je het milieu minder schaadt. Een hybride verwarmingssysteem werkt hetzelfde. Er worden zowel fossiele brandstoffen als hernieuwbare energie verbruikt.

Waarom kiezen voor een hybride systeem?

Waarom zou je kiezen voor een hybride systeem in plaats van een volledig duurzaam systeem? In sommige gevallen kan het rendement van een volledig duurzaam systeem onder een bepaalde waarde komen. In dat geval schakelt een hybride systeem over op een traditionele CV ketel om het wooncomfort niet te laten dalen.

Deze perfecte balans tussen de ketel (aardgas) en bijvoorbeeld een warmtepomp (elektra) kan voordeel opleveren. Hierdoor kan het voordeel oplopen tot 35% op primaire energie en een CO2-reductie van 30%.

Bekijk de (Engelstalige) uitlegvideo


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *