Onderhoud uit laten voeren met Corona?

Corona is inmiddels al bijna een jaar in Nederland. Dat heeft, zoals iedereen ondervonden heeft, behoorlijk wat gevolgen, ook voor het plegen van onderhoud. In het afgelopen jaar (2020) zien we dat enorm veel huiseigenaren zelf onderhoud gepleegd hebben aan de woning. Voor een aantal onderdelen van de woning blijven de rechterhanden van de vakman…

Een digitaal onderhoudsboekje voor uw huis

Een onderhoudsboekje kennen we tot nu toe vooral uit de auto industrie. Hoewel dat bij sommige fabrikanten nu ook reeds gedigitaliseerd is, kregen we voorheen een fysiek boekje met daarin verschillende onderhoudsdata. Een auto is natuurlijk een kostbaar bezit dat regelmatig onderhoud behoeft. Maar hoe zit dat met een huis, bestaat daar ook een onderhoudsboekje…

Houtrot repareren: een checklist

Houtrot betekent in feite dat het hout voor langere tijd erg vochtig is geweest. Als gevolg van het vocht gaat het hout rotten. Een vochtpercentage van 20% is nodig om het hout te laten rotten. Het is eenvoudig te herkennen door te drukken op het hout met je vinder of een schroevendraaier, houtrot maakt het…

De ondergrond van schilderwerk

Schilderen is een behoorlijke tijdsintensieve klus en vergt zodoende een goede voorbereiding. Voor een optimaal resultaat is het onder andere belangrijk om goed naar de ondergrond van het schilderwerk te kijken. Een ondergrond die niet juist is schoongemaakt zorgt ervoor dat de verflaag niet hecht. Verwijderen oude verflaag Afhankelijk van de staat van de verflaag…

De voordelen van een onderhoudsplan

De meerderheid van de woningeigenaren in Nederland beschikken niet over een onderhoudsplan voor zijn of haar huis. Een deel van die mensen voert eigenlijk nooit onderhoud uit, en laat schades achteraf repareren. En een ander deel van hen heeft wel enigszins op een rijtje wanneer men het onderhoud wil uitvoeren. Feit blijft dat voorkomen altijd…

Inspectiebeurt schilderwerk

Vrijwel elke schilder krijgt de vraag hoelang het schilderwerk nou precies mee gaat. Het probleem is dat er vaak geen standaardantwoord is omdat de levensduur van schilderwerk van veel factoren afhankelijk is. Denk bijvoorbeeld aan het soort oppervlak, het type verf en het weer. Ook heel belangrijk bij het bepalen van de levensduur is de…

Hoe kun je een schoorsteenbrand voorkomen?

Iedere winterperiode is het weer raak: schoorsteenbrand. Het overgrote merendeel van de schoorsteenbranden (80 procent) leidt tot grote schadeposten. Een schoorsteenbrand ontstaat doordat brandbaar materiaal dat zich opgehoopt heeft in het schoorsteenkanaal, vaak roet, vlam vat. Er ontstaat een stevige rookontwikkeling en het kan je gehele woning verwoesten. Gelukkig is de brandweer er vaak op…