Onze definitie van woningonderhoud

Wat is nu precies woningonderhoud? Vrijwel iedereen weet natuurlijk dat onderhoud ervoor zorgt dat bepaalde producten en woningonderdelen een langere levensduur hebben. In onze visie is er echter een tweede dimensie van woningonderhoud welke inhoudt dat woningonderhoud de woning ‘up to date’ dient te blijven. Dit betekent dat indien er nieuwe toepassingen zijn voor in uw woning deze oude toepassingen dienen te vervangen. Dit leggen we u graag verder uit!

Onderhoud wordt steeds belangrijker

Het onderhoud aan woningen wordt steeds belangrijker. Dit heeft een aantal redenen. Een reden is dat de focus van de bouwsector verschuift van nieuwbouw naar onderhoud. Na de tweede wereldoorlog was Nederland in heropbouw. Op dit moment zijn er enorme aantallen woningen die bewoond kunnen worden. Een andere reden is dat de levensduur van woningen steeds groter word. Door nieuwe toepassingen kunnen woningen makkelijk tientallen jaren in goede staat blijven.

Nieuwe toepassingen?

Ja, nieuwe toepassingen! Een van de meest recente nieuwe toepassing is bijvoorbeeld luchtdicht en passief bouwen. Met deze nieuwe ontwikkelingen kunnen woningen energieneutraal gebouwd worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van warmtepompen, zeer hoge isolatiewaarden en bijvoorbeeld zonnepanelen. Woningen die veertig jaar geleden gebouwd zijn, maken natuurlijk nog geen gebruik van deze nieuwe ontwikkelingen. In onze visie kunnen deze bestaande woningen hier wel naar toe bouwen, en dat is een belangrijk onderdeel van woningonderhoud! Als er bijvoorbeeld gekeken worden naar isolatiewaarde van oude woningen, zijn deze niet hoog. Door van nieuwe technieken zoals na-isolatie gebruik te maken kan de isolatiewaarde naar een hedendaags acceptabel niveau groeien. Ook kunnen er warmtepompen en zonnepanelen aangelegd worden die het energieverbruik drastisch kunnen verlagen. Op de lange termijn biedt het enkel voordelen.

Met onze mobiele app Woonderhoud willen we u daarom niet alleen wijzen op woningonderhoud met als doel de levensduur van materialen te verlengen, maar ook met het doel uw woning ‘up to date’ te houden! Dit kunnen we bijvoorbeeld doen door regelmatig agendapunten te creëren die het doel hebben uw woning te verbeteren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *