Stad, woonwijk of platteland?

U kunt besluiten om op verschillende plekken te gaan wonen. Elke plek heeft zo zijn voordelen en nadelen. In deze blogpost gaan we in op drie verschillende plekken, namelijk de stad, het platteland of een woonwijk. Van elke plek worden kort de voor- en nadelen besproken.

De stad: alles dichtbij

Wonen en mogelijk werken in de stad heeft vele voordelen! Het allergrootste voordeel is natuurlijk dat vrijwel alle voorzieningen op loop- of fietsafstand liggen. Is het iets verder weg? Dan kunt u op vrijwel elke straathoek met een bus of metro de afstand afleggen. Dit is tevens een ander voordeel, het openbaarvervoersnetwerk is vele malen betrouwbaarder dan wanneer u op het platteland of in een woonwijk woont.

Er zijn echter ook een aantal ‘maren’, er is in een stad nu eenmaal niet veel vrije ruimte. Dit maakt het extreem moeilijk om in de stad te gaan wonen als u een eigen woning wilt bouwen. Er zijn vrijwel geen percelen beschikbaar in de stad en wanneer er percelen vrij komen worden deze vrijwel altijd benut voor de bouw van appartementen. Nadelen van wonen in de stad zijn dat het altijd druk is, in veel gevallen heeft u niet de beschikbaarheid over een tuin, veel uitstoot van co2 en er is meer geluidsoverlast.

Het platteland: de ultieme vrijheid

Het platteland, wat ook wel bekend staat als de plek waar je ultieme vrijheid hebt! Op het platteland kun je genieten van een verscheidenheid aan landschappen en open, grote ruimtes. Kinderen kunnen urenlang in de tuin spelen en een mooie wandeling door de natuur is eerder de regel dan uitzondering. Op het platteland heeft u met niemand iets te maken, u kunt helemaal op gaan in de natuur en genieten van de rust.

Er zijn echter ook nadelen aan het platteland verbonden. Op het platteland is alles ver weg. Hierdoor is het in sommige gevallen noodzakelijk om bijvoorbeeld twee auto’s aan te schaffen. Een ander nadeel is dat het leven op het platteland voor sommige mensen kan gaan vervelen, er is immers minder leven dan bijvoorbeeld in de stad. Echter is dat in veel gevallen een kwestie van smaak.

De ideale compromis?

Ziet u de stad niet zitten, maar wilt u ook niet te afgezonderd wonen? Dan is een woonwijk in een landelijke gemeente of in de stadsrand de ideale compromis. Een woonwijk is met name voor gezinnen een perfecte oplossing. In een woonwijk kunt u een tuin hebben en tegelijkertijd ook gebruik maken van voorzieningen zonder lange ritten te maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *