Wat is het nut van preventieve rioolreiniging?

Veel mensen hebben niet in de gaten dat er onder het huis een compleet stelsel van rioleringsbuizen ligt. Wat zich in die rioleringsbuizen afspeelt is een groot raadsel. Het kan echter voorkomen dat er verstoppingen ontstaan in deze buizen, en dan komt men er snel achter wat voor vervelende gevolgen dit kan hebben.

Gevolgen verstopte riolering

Het grootste gevolg van een verstopt riool is dat het water niet weg kan lopen. Het gebruik van een de gootsteen, douche of het bad kan in deze gevallen zorgen voor een flinke overstroming, met alle gevolgen van dien. Bovendien kunnen er nare luchtjes ontstaan die lang in het huis blijven hangen. Een verstopping is lastig om zelf op te lossen, hiervoor kan het beste een loodgieter ingeschakeld worden. Bekijk altijd het erfafscheidingsputje om te bepalen of de verstopping zich in jouw riool of het gemeentelijk riool bevind.

Voer een preventieve rioolreiniging uit

Als jij al vaker last hebt gehad van een verstopt riool of het vermoeden hebt dat het riool aan het dichtslibben is, is het verstandig om een preventieve rioolreiniging uit te voeren! Een rioolstelsel raakt na verloop van tijd altijd vervuild. Door het vuil in het water zullen rioleringsbuizen dichtslibben waardoor de kans op een verstopping snel toeneemt. In ons onderhoudsboekje kun je eenvoudig een preventieve rioolreiniging inplannen, zo kom je nooit voor verassingen te staan.


4 reacties

Wat ook helpt is om wekelijks een sopje met Soda door de gootsteen te spoelen. Hierdoor lost al veel op. Tevens moet je natuurlijk verder niets van vet in de gootsteen gooien of vochtige doekjes door het toilet. Dt verstopt niet alleen maar zorgt er ook voor dat de rioolproblemen voor het milieu ook groot zijn!

Mijn oom heeft inderdaad meegemaakt dat het putje van zijn douche overstroomde, door een verstopping in het riool. Hij heeft alles laten schoonmaken en nu stroomt het weer. Hij gaat nu ook alles wat vaker laten nachecken, zodat het niet nog vaker voorkomt.

Door preventief onderhoud ben ik ook afgeraakt van een chronisch verstopte afvoer. Na de laatste ontstoppingsactie (gelukkig kon ik het zelf oplossen) spoel ik wekelijks door met soda en een ketel heet water. Ik heb sindsdien geen problemen meer ondervonden.

Een preventieve rioolreiniging is inderdaad beter dan onverwachts met een verstopt riool zitten! Vaak heb ik wel baking soda in huis en hiermee kun je makkelijk en snel verstoppingen verhelpen, maar preventief de boel reinigen is ook slim. Ik ga dit zeker verder onderzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *