Woninginzicht met een onderhoudsboekje

Veel woningeigenaren hebben geen inzicht in de staat van een woning. Woninginzicht is echter essentieel als men niet voor onverwachte en vaak hoge kosten wil komen te staan. Met een onderhoudsboekje wordt het woninginzicht fors vergroot, de onderhoudsstaat van de woning is immers altijd in te zien.

Het belang van woninginzicht

Woninginzicht kan op veel verschillende manieren geïnterpreteerd worden. In onze visie wil woninginzicht zeggen dat men exact weet wat er moet gebeuren om de woning op hetzelfde niveau te behouden. Als woningeigenaar wil je niet op onverwachte kosten stuiten als gevolg van, bijvoorbeeld, het niet goed onderhouden van de woning. Reparatiekosten van achterstallig onderhoud kunnen al snel duizenden euro’s kosten, iets wat voor geen enkele woningeigenaar gelegen komt.

Hoe verkrijg je dat inzicht?

Tot een jaar geleden was het best lastig om inzicht te krijgen in de onderhoudsstaat van een woning. Het was mogelijk om een onderhoudsplan op te laten stellen door een vakman. Echter betrof dit onderhoudsplan dan vaak enkel het onderdeel waar de vakman zijn werkzaamheden in uitvoerde. Een schilder maakte een onderhoudsplan voor het schilderwerk, een installateur voor de centrale verwarming. Daarnaast is onderhoud een klusje dat vaak door vakmannen wordt vergeten, daar zij zich meer focussen op grotere werkzaamheden.

Tot een jaar geleden dus. Een jaar geleden werd namelijk een digitaal onderhoudsboekje geïntroduceerd. Dit onderhoudsboekje is gratis te downloaden voor mobiele apparaten. Op basis van de woning wordt een meerjarenplanning opgesteld waarbij de woningeigenaar herinneringen ontvangt. Op deze manier is er een gestructureerd inzicht in het toekomstig onderhoud van de woning en blijft de woning haar waarde behouden.

Hoe werkt dat onderhoudsboekje?

Woninginzicht verkrijgen met een gratis onderhoudsboekje. Dit zijn de belangrijkste functies van dat onderhoudsboekje:

Heb jij het onderhoudsboekje al gedownload? Vertel ons jouw ervaringen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *