Voorkom gevaarlijke situaties

Het onderhoud van de cv ketel is essentieel om er in de wintermaanden warmpjes bij te zitten. De cv ketel is de installatie die voor de verwarming van de woning zorgt. Het warme water wordt de gehele woning doorgepompt via het buizenstelsel binnen de woning.

De frequentie van het onderhoud aan de cv ketel is afhankelijk van de leeftijd en het soort installatie. Door verbeterde technieken is voor veel installaties eens in de twee jaar voldoende. Het is vakkundig werk en dient daarom altijd door een vakman uitgevoerd te worden, vanaf 1 april 2022 is dit zelfs een verplichting.

Achterstallig onderhoud

In een CV ketel zijn veel hete gassen die inwerken op het binnenwerk van de cv ketel. Hierdoor gaat deze geleidelijk minder goed werken en neemt vervuiling en de kans op storingen toe. Daarnaast kunnen er ook gevaarlijke situaties ontstaan, zoals bijvoorbeeld koolmonoxide-vergiftiging.

 
Een onderhoudsplanning

Een onderhoudsplanning kan helpen om een preventieve manier van onderhoud te plegen. Met een planning wordt de huiseigenaar tijdig geattendeerd op toekomstig onderhoud en worden hoge reparatiekosten voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *