Houd uw dak in topconditie

Een dak staat het hele jaar bloot aan allerlei weersinvloeden. Een plat dak is over het algemeen kwetsbaarder dan een pannendak. Beide soorten dak dienen regelmatig gecontroleerd te worden op schade. Periodiek onderhoud zorgt ervoor dat een dak tientallen jaren langer mee kan gaan.

Het moment voor het onderhoud van een dak dient nauwkeurig uitgekozen te worden en is afhankelijk van het soort dak. Let bij een inspectie van het dak vooral op zwakke plekken, zoals de randen in het geval van een plat dak. Bij een pannendak dienen vooral de pannen gecontroleerd te worden op beschadigingen.

Achterstallig onderhoud

Achterstallig onderhoud van de dakbedekking kan erge consequenties hebben. Met name lekkages zijn veelvoorkomende gevolgen van achterstallig onderhoud. De constructie van een huis kan aangetast raken door het binnenkomend water. Controleer daarom altijd de zwakkere plekken van het dak.

 
Een onderhoudsplanning

Een onderhoudsplanning kan helpen om een preventieve manier van onderhoud te plegen. Met een planning wordt de huiseigenaar tijdig geattendeerd op toekomstig onderhoud en worden hoge reparatiekosten voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *