Voorkom volle dakgoten en lekkages

Vrijwel ieder huis heeft dakgoten om het water dat van het dak komt op te vangen. Als dat water niet opgevangen zou worden, kunnen gevels beschadigd raken. Daarnaast kunnen er lekkages ontstaan doordat het water onder het dakbeschot terecht kan komen. Reinigen van de dakgoot voorkomt een hoop narigheid.

Naast het water belandt er allerlei viezigheid op het dak, denk hierbij aan takken, bladeren mos en overig vuil. Dit kan de hemelwaterafvoeren verstoppen waardoor het water niet goed afgevoerd wordt. Het reinigen van de dakgoot kan door uzelf gedaan worden of door een vakman.

Achterstallig onderhoud

Het niet reinigen van de dakgoot zal de viezigheid doen toenemen en uiteindelijk zorgen dat het water niet afgevoerd kan worden. Het overlopende water lekkages in het dak veroorzaken en vochtschade op de gevel veroorzaken. Het vocht kan via de gevel doorslaan naar de binnenmuren.

Een onderhoudsplanning

Een onderhoudsplanning kan helpen om een preventieve manier van onderhoud te plegen. Met een planning wordt de huiseigenaar tijdig geattendeerd op toekomstig onderhoud en worden hoge reparatiekosten voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *