Nare luchtjes door een verstopt riool

Vaak is het snel duidelijk aan de geur dat een riool verstopt is. Er kan waterschade optreden en de hele woning is gevuld met een vieze lucht. Periodiek onderhoud zorgt ervoor dat ophopingen snel verholpen worden en het riool moeilijker verstopt raakt.

Een verstopt riool kan verschillende oorzaken hebben. In principe is het enige water in het riool terecht mag komen datgene dat er door het zeefje in de wasbak past, droog wc-papier en menselijke ontlasting. Bij oudere woningen kan het voorkomen dat de hemelwaterafvoer is aangesloten op hetzelfde rioolstelsel, in zo’n geval kan een vervuilde dakgoot de oorzaak zijn.

Achterstallig onderhoud

Doordat het afvoerwater niet door het rioolstelsel kan, zal het blijven staan, met alle gevolgen van dien. Hierdoor kan er een nare geur ontstaan die zich verspreidt door de woning. Het kan ook voorkomen dat rioolwater omhoog komt, in dat geval kan het zelfs schade toebrengen aan vloeren en muren.

Een onderhoudsplanning

Een onderhoudsplanning kan helpen om een preventieve manier van onderhoud te plegen. Met een planning wordt de huiseigenaar tijdig geattendeerd op toekomstig onderhoud en worden hoge reparatiekosten voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *