Houten kozijnen en geschilderde gevels

In veel gevallen is het schilderwerk de grootste kostenpost van het onderhoud aan woningen. Schilderwerk is vakwerk en wordt daarom vaak uitbesteed aan een schildersbedrijf. De verflaag van buitenkozijnen gaan gemiddeld zo’n vijf jaar mee. Op een gevel gaat de verflaag doorgaans iets langer mee.

Die levensduur kan echter ernstig verkort of verlengd worden. Dat heeft vooral te maken met de mate waarop en wanneer er onderhoud gepleegd wordt. Periodiek onderhoud kan de totale levensduur al flink verlengen. Hieronder valt bijvoorbeeld ook het regelmatig schoonmaken van de kozijnen of de gevel.

Achterstallig onderhoud

Het gevolg van achterstallig onderhoud is voor houten kozijnen vaak houtrot. Bij geschilderde gevels kunnen er lekkages ontstaan. Achterstallig onderhoud leidt vrijwel altijd tot reparatiekosten. Het periodiek onderhouden van de verflaag voorkomt deze reparatiekosten.

Een onderhoudsplanning

Een onderhoudsplanning kan helpen om een preventieve manier van onderhoud te plegen. Met een planning wordt de huiseigenaar tijdig geattendeerd op toekomstig onderhoud en worden hoge reparatiekosten voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *