Een gezonde luchtkwaliteit

Het ventilatiesysteem voert door de gehele woning lucht af in huis. Om gezond te leven heeft een mens 20 kubieke meter verse lucht per uur nodig. Oudere huizen hebben vaak nog kieren waar verse lucht door binnenkomt, bij nieuwere woningen is dat niet het geval en is een ventilatiesysteem daarom sinds 2006 verplicht.

Het onderhoud van een ventilatiesysteem gaat in periodes. Eens per twee jaar dient de motor van het systeem gecontroleerd te worden en na vier jaar dient het systeem als geheel onderhouden te worden. Een vervuild ventilatiesysteem kan geen 100% verse lucht meer aanvoeren en is daarom slecht voor de gezondheid.

Achterstallig onderhoud

Het niet periodiek onderhouden van een ventilatiesysteem kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Een slecht geventileerde woon- of werkomgeving kan zorgen voor uiteenlopende klachten, zoals geïrriteerde ogen, luchtwegproblemen, keelpijn en hoofdpijn. Daarnaast zorgen vervuilde kanalen voor een lager rendement.

Een onderhoudsplanning

Een onderhoudsplanning kan helpen om een preventieve manier van onderhoud te plegen. Met een planning wordt de huiseigenaar tijdig geattendeerd op toekomstig onderhoud en worden hoge reparatiekosten voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *