Houd uw vijver gezond

Om de planten en dieren in de vijver gezond te houden, zal er onderhoud gepleegd moeten worden. Hierbij wordt met name naar de waterkwaliteit gekeken, als de kwaliteit van het water te laag is, zal de vijver veranderen in een stinkende groene poel.

Er zijn twee seizoenen waarin er actief naar de vijver gekeken dient te worden, het voorjaar en het najaar. In het voorjaar wordt er vooral gekeken naar de planten en het tegengaan van algengroei. Het onderhoud in het najaar is het belangrijkst. Om verzuring van het water te voorkomen dient hij grondig schoongemaakt te worden. Let hierbij vooral op slib en afgestorven plantresten.

Achterstallig onderhoud

De kwaliteit van het water zal drastisch achteruit gaan als er geen periodiek onderhoud uitgevoerd wordt. Een deel van het leven in de vijver zal dit niet overleven en er zal veel algengroei ontstaan. Een periodieke check van de waterkwaliteit en het snoeien van vijverplanten helpt een heleboel.

 
Een onderhoudsplanning

Een onderhoudsplanning kan helpen om een preventieve manier van onderhoud te plegen. Met een planning wordt de huiseigenaar tijdig geattendeerd op toekomstig onderhoud en worden hoge reparatiekosten voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *